Coventry terveydenhuollon työpaikkoja suomi apteekki kaivot fargo s tuntia

Marraskuun uutiskirje

Smokefree-luokkakilpailua on käyty kuukausi, toivottavasti kilpailu on lähtenyt hyvin käyntiin! Suosittelemme juttelemaan myös oppilaiden kanssa siitä, miten kilpailu on käynnistynyt ja minkälaisia ajatuksia se on herättänyt. Myönteinen ote ja kannustaminen ovat keskeinen osa luokkakilpailua. Muistattehan myös, että yksi lipsahdus kilpailun säännöistä ei automaattisesti tarkoita kilpailusta putoamista, vaan luokka voi halutessaan suorittaa verkkosivuiltamme löytyvän Smokefree-tehtävän ja päättää sääntöihin sitoutumisesta uudelleen.

Lokakuun kuukausiarvonta on pidetty

Onni suosi seuraavia luokkia:

 

Kauhajoen yhteiskoulu                            8E

Karkkilan yhteiskoulu                              7D

Emäkosken koulu                                     9A

Soinin Yhtenäiskoulu                               8A

Pielisjoen koulu                                        7G

Mertalan koulu                                        8B

Pataluodon koulu                                     7E

Ulvilan yhteiskoulu                                  7A

Pappilansalmen koulu                            7U

Pikkolan koulu                                          8I

Elimäen Yhtenäiskoulu                           7E

Valkeavuoren koulu                                7D

Vimpelin yhteiskoulu                              7A

Nöykkiön koulu                                        7C

Tampereen kansainvälinen koulu         7E

 

Posti tuo voittajille pienet kannustuspalkinnot, onnea!

Keskeisiä poimintoja uudesta tupakkalaista

Suomessa tuli voimaan uusi tupakkalaki 15.8.

Koulujen kannalta yksi keskeinen uudistus on se, että uuden lain myötä sähkösavukkeisiin sovelletaan samoja säädöksiä kuin perinteisiin tupakkatuotteisiin. Se tarkoittaa sitä, että laki kieltää tupakoinnin ja nuuskan käytön lisäksi nyt myös sähkösavukkeen käytön koulujen ja oppilaitosten alueella. Lisäksi sähkösavukkeille muun muassa säädettiin sama ostoikäraja kuin tupakkatuotteille.

Lue täältä keskeisimmät poiminnat uudesta laista.

Kuukauden keskusteluvinkki

Suomessa on kirjattu uuden tupakkalain tavoitteeksi nikotiinituotteiden käytön loppuminen. Tilastojen valossa tupakoinnin suosio Suomessa näyttääkin olevan hiipumaan päin. Pohtikaa oppilaiden kanssa tupakoinnin ja nikotiinituotteiden (kuten nuuska ja sähkösavuke) käytön tulevaisuutta: Onko lakiin kirjattuun tavoitteeseen mahdollista päästä? Mitä nikotiinituotteiden käytön suhteen tulee tapahtumaan ja miksi?  Oppilaat voivat lopuksi äänestää uskovatko he, että päästäänkö tavoitteeseen. Keskusteluun voi ottaa mukaan myös globaalin näkökulman: maailmanlaajuisesti tupakointi lisääntyy koko ajan. Mistä se kertoo?

Rastirata-materiaali

Smokefree-rastirata on opetusmateriaali ala- ja yläkoulujen terveystiedon opetukseen 5.-luokkalaisista alkaen. Rastiradan tavoitteena on saada oppilaat pohtimaan tupakoinnin sekä nuuskan ja sähkösavukkeen käytön vaikutuksia ihmisiin, ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lue lisää.

Oppimisen Fiesta 1.-2.11.2016 Helsingissä

Smokefree-toiminta on tänään ja huomenna esillä Oppimisen fiesta -tapahtumassa. Jos olet paikalla, tule tervehtimään ja hakemaan itsellesi Rastirata-materiaali pisteeltämme.

http://www.oppimisenfiesta.fi/fi/etusivu/

 

Tupakka ja terveys -päivä

Kansanterveysjärjestö Filha ry järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa Valtakunnallisen Tupakka ja terveys -päivän Helsingissä 29.11.2016. EHYT ry toteuttaa tapahtumaan Nuorten työpajan yhteistyössä Syöpäjärjestöjen kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 18.11. mennessä: http://www.filha.fi/suomi/koulutuskalenteri/?x1633310=1815150

Mikäli luokkasi jättäytyy pois kilpailusta:

Jos joku luokka jättäytyy pois kilpailusta, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä sähköpostitse osoitteeseen smokefree@ehyt.fi. Suosittelemme jatkamaan teeman käsittelyä myös kilpailusta pois jättäytyneiden luokkien kanssa esimerkiksi yllämainitun Rastirata-materiaalin avulla.

Meihin voi koska tahansa ottaa yhteyttä myös muissa Smokefree-toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Jos olet twitterissä, ota Smokefree seurantaan: @SmokefreeSuomi.

Seuraava uutiskirje ilmestyy joulukuun alussa.

 

Takaisin