Coventry terveydenhuollon työpaikkoja suomi apteekki kaivot fargo s tuntia

Joulukuun uutiskirje

Syksy on jälleen takana ja lukukautta on jäljellä enää loppurutistus. Toivottavasti varsinaisen koulutyön ohella myös Smokefree-luokkakilpailu on sujunut hyvin.

 

Verkkosivumme kaatuivat viime viikolla, mutta ongelma on nyt korjattu ja sivut toimivat normaaliin tapaan. Tilanteessa, jossa verkkosivut eivät toimi tai teillä on muuta kysyttävää, ottakaa yhteys sähköpostin välityksellä (smokefree@ehyt.fi) tai soittamalla (050 438 4227).

Kiitos, kun olette ilmoittaneet kilpailusta pois jättäytyneitä luokkia. Valitettavasti emme ole ehtineet vastamaan vielä kaikille, mutta olemme päivittäneet ilmoitetut muutokset osallistujalistalle.

Marraskuun kuukausiarvonta on pidetty

Onni suosi seuraavia luokkia:

 

Sipoonjoen koulu

9A

Keskuskoulu

7A

Kilpisen koulu

8E

Sylvään koulu

7G

Vihtavuoren koulu

7F

Juvan yläaste

8B

Jalasjärven yläaste

9D

Lyceiparkens skola

9E

Porin Lyseon koulu

7F

Länsi-Porin koulu

7F

Jaakko Ilkan koulu

8F

Pitkäkankaan koulu

8E

Tiirismaan peruskoullu

8C

Tapiolan koulu

7-9H

Vetelin Yläkoulu

9A

 

Posti tuo voittajille pienet kannustuspalkinnot, onnea!

Kuukauden keskusteluvinkki

Tupakkayhtiöt käyttävät joka vuosi miljardeja euroja tupakan maailmanlaajuiseen markkinointiin ja sponsorointiin. Pohtikaa yhdessä oppilaiden kanssa, miten tupakkateollisuus yrittää vaikuttaa nuoriin mainonnan tai viihteen, esimerkiksi musiikkivideoiden ja elokuvateollisuuden kautta. Houkuttelevatko mainokset tupakoimaan?  Miten kuluttajia, esimerkiksi nuoria houkutellaan tupakoimaan tai käyttämään sähkösavuketta tai nuuskaa? Millaista elämäntyyliä mainokset myyvät? Millaisia hahmoja mainoksissa esiintyy?

Oppilaita voi pyytää miettimään sellaisia musiikkivideoita, elokuvia, sarjoja tms., jossa nikotiinituotteiden käytöllä on rooli. Täältä voi katsoa minkälaisia tupakkamainoksia aiemmin on tehty.

Vinkki! Tehtävää voi hyödyntää osana medialukutaidon opetusta. Mainokset sopivat hyvin myös englannin tuntien oppimateriaaliksi.

Tutustu myös työkalupakkiin

 

Työkalupakki on tupakointia käsittelevä verkkosivusto opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville. Sivusto tarjoaa ajankohtaista tietoa tupakasta sekä valmista materiaalia hyödynnettäväksi oppitunneilla.

 

Smokefree-työryhmä toivottaa puhtia vuoden viimeisiin työpäiviin ja rentouttavaa joululomaa! Seuraava uutiskirje ilmestyy tammikuussa.

Takaisin