Coventry terveydenhuollon työpaikkoja suomi apteekki kaivot fargo s tuntia

Helmikuun uutiskirje

Helmikuun kuukausiarvonta on pidetty

Smokefree-luokkakilpailun kuukausiarvonnoissa palkitaan 15 luokkaa pienin kannustuspalkinnoin.

Helmikuun arvonnassa onni suosi seuraavia luokkia:

Kokemäen yhteiskoulu 7A

Liperin koulu 9F

Rantakylän yhtenäiskoulu 7D

Hakkalan koulu 9D

Seinäjoen yhteiskoulu 8A

Kouvolan yhteiskoulu 8A

Humppilan yläaste 7B

Sipoonjoen koulu / Nikkilän Sydän 9D

Huhtasuon yhtenäiskoulu 7C

Harjunrinteen koulu 8A

Ulvilan yhteiskoulu 8D

Kankaisten koulu 9B

Valkeavuoren koulu 8D

Botby grundskola 9C

Lyseonmäen koulu 7B

Onnea voittajille, palkinnot postitetaan pian!

Kuukauden keskusteluvinkki

Tupakan viljely, valmistaminen ja käyttäminen tunnetusti tuhoavat luontoa. Lisäksi tupakantumppi on maailman yleisin roska ja vakava ympäristöuhka. Pohtikaa yhdessä luokkien kanssa, minkälaisia ympäristövaikutuksia tupakoinnilla on heidän omassa elinympäristössään ja globaalilla tasolla.

Voitte toteuttaa tehtävän Smokefree-rastirataan kuuluvan Tupakka ja ympäristö -tehtävän avulla. Täältä löydät opettajan ohjeen. Rastirata kokonaisuudessaan löytyy täältä .

Päihdeilmiö-video

EHYT ry:n koulutyön yksikön teettämä Päihdeilmiö-video soveltuu keskustelun pohjaksi esimerkiksi koulun päihdekasvatustunnille. Video pyrkii nimensä mukaisesti perkaamaan koko päihteisiin liittyvää ilmiötä. Suurennuslasin alle joutuvat niin päihteiden aiheuttamat haitat, sääntely kuin päihteiden sosiaalinen puoli. Videolla käsitellään muun muassa seuraavia teemoja: Kuka keksi päihteet? Ovatko ne tie turmioon? Miksi ihmiset ylipäätään haluavat päihtyä? Miten eri puolilla maailmaa suhtaudutaan eri päihteisiin?

EHYT ry:n sivuilta videon yhteydestä löydät myös teemaan liittyviä keskustelukysymyksiä ja -tehtäviä.


Smokefree-toimintaa kehitetään

Tämän vuoden luokkakilpailu on vielä käynnissä ja loppuhuipennus on vasta edessä. Täällä päässä käännetään jo pikkuhiljaa katsetta samalla myös kohti tulevaa kilpailukautta. Smokefree-kilpailusta tulee tuttuun tapaan palautekysely kilpailun päätyttyä, mutta mikäli teillä on jo tässä vaiheessa palautetta, voitte koska tahansa laittaa meille viestiä osoitteeseen smokefree@ehyt.fi. Kaikki ideat, risut, ruusut ja vinkit siitä mikä toimii/ei toimi kouluilla otetaan mieluusti vastaan. Samaan osoitteeseen voi edelleen ilmoittaa myös kilpailusta pois jääneitä luokkia. Teeman käsittelyä kannattaa jatkaa edelleen myös pois jääneiden luokkien kanssa.

Fressis-verkkosivusto on uudistunut

Syöpäjärjestöjen ylläpitämä suoraan nuorille suunnattu Fressis-sivusto on uudistunut. Sivustolta löytyy edelleen tietoa nikotiinituotteista ja vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen, mutta nyt käsitellään lisäksi myös muita hyvinvointiin liittyviä teemoja. www.fressis.fi.

Smokefree-luokkakilpailua on jäljellä enää reilu kuukausi, tsemppiä kaikille mukana oleville kilpailun viimeisille metreille! Seuraava uutiskirje ilmestyy maaliskuussa ja sisältää ”Pysyimme tupakoimattomina”-lomakkeen palauttamisohjeet.

 

 

Takaisin