Coventry terveydenhuollon työpaikkoja suomi apteekki kaivot fargo s tuntia

Maaliskuun uutiskirje

Luokkakilpailu loppusuoralla – palauta Pysyimme tupakoimattomina -lomake 14.4. mennessä!

Luokkakilpailukausi päättyy 31. maaliskuuta. Kilpailukauden päätyttyä jokaisen kilpailussa loppuun asti mukana pysyneen luokan tulee palauttaa Pysyimme tupakoimattomina -lomake. Täytä lomake ja pyydä jokaiselta oppilaalta siihen allekirjoitus. Kerätkää koko koulun lomakkeet yhteen ja lähettäkää lomakkeet skannattuna osoitteeseen smokefree(at)ehyt.fi tai postitse osoitteeseen Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry / Smokefree, Elimäenkatu 27, 00510 Helsinki. Lomakkeiden tulee olla perillä 14.4.2017 mennessä!

Tulosta lomake tästä

Keskustelkaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä oppilaiden kanssa siitä, miten Smokefree-luokkakilpailu on sujunut ja minkälaisia ajatuksia se on herättänyt oppilaissa. Kokevatko oppilaat, että kilpailuun osallistuminen on ollut hyödyllistä ja hauskaa? Onko kilpailulla ollut vaikutusta luokan yhteishenkeen? Kannattaa jutella myös siitä, että allekirjoituksellaan oppilaat varmistavat, että ovat noudattaneet kilpailun sääntöjä.

Smokefree-luokkakilpailun voittajat arvotaan huhtikuun lopussa Pysyimme tupakoimattomina -lomakkeet palauttaneiden luokkien joukosta. Voittajista tiedotetaan toukokuun alkupuolella.

7., 8. ja 9. luokkalaiset kilpailevat omissa sarjoissaan. Mikäli luokassa/ryhmässä on oppilaita useammalta luokka-asteelta, määräytyy kilpailusarja alimman luokka-asteen edustajien mukaan. Esimerkiksi, jos ryhmässä on mukana 7. ja 8. luokkalaisia, kilpailee ryhmä 7. luokkalaisten sarjassa.

Maaliskuun kuukausiarvonta on pidetty

Smokefree-luokkakilpailun kuukausiarvonnoissa palkitaan 15 luokkaa pienin kannustuspalkinnoin. Maaliskuun arvonnassa onni suosi seuraavia luokkia:

Espoon yhteislyseon koulu 9C
Pyhäselän koulu 7A
Kauhajoen yhteiskoulu 7B
Hakkarin koulu 9B
Tiirismaan peruskoulu 7E
Kalevankankaan koulu 8I
Nummelanharjun koulu 9A
Ulvilan yhteiskoulu 7E
Variskan koulu 8A
Jyväskylän steinerkoulu 7lk
Koivukylän koulu 7F
Lapuan yläkoulu 7A
Kämmenniemen koulu 7D
Maunulan yhteiskoulu 8B
Vasa övningsskola 7-9 9C

Onnea voittajille, palkinnot postitetaan pian!

Kuukauden keskusteluvinkki

Nuuskan käytön suosio kasvaa nuorten keskuudessa ja nuoret pitävät sitä vähemmän haitallisena kuin tupakkaa. Nuuskalla on myös tupakointia parempi maine: se yhdistetään mielikuvissa muun muassa urheilullisuuteen ja rentoon elämäntapaan. Sosiaalisuus ja yhdessä tekeminen liittyvät läheisesti nuuskan hankkimiseen, välittämiseen ja käyttämiseen.

Voit herättää keskustelua nuuskasta oppilaiden kanssa seuraavien väittämien avulla:

Nuuskaa käyttävillä nikotiiniannos on kesimäärin suurempi kuin tupakoitsijoilla.
Nuuskan käyttö on / ei ole terveydelle haitallista.
Nuuska sopii urheilijoille.

Vaihtoehtoisesti voit lähestyä aihetta kysymällä oppilailta, minkälaisia tietoja heillä on nuuskasta. Vastaukset väittämiin ja lisää tietoa löydät täältä.

Onnea luokkakilpailun pääpalkintojen arvontaan kaikille, jotka ovat pysyneet mukana kilpailussa loppuun saakka!

Takaisin